Ботев (Пд) спечели дербито при юношите до 17 години срещу Септември

Ботев (Пд) спечели дербито при юношите до 17 години срещу Септември

Ботев (Пловдив) спечели дербито на 7-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години, надигравайки с категоричното 4:1 Септември (София) като гост. До днес двата отбора бяха със 100-процентов актив и срещата между тях предизвика сериозен медиен и зрителски интерес.

В герой за Ботев се превърна капитанът им Станислав Шопов, който вкара два гола и контролираше средата на терена. На мача беше и националният селекционер на набор 2002 Марчо Дафчев, който утре събира тима за Европейските квалификации. Шопов е основна фигура в концепцията на Дафчев.

Първото полувреме завърши без голове, а веднага след началото на втората част домакините откриха резултата с много красив гол на капитана Мартин Тодоров. Нападателят проби отляво, влезе навътре и с много прецизен удар прати топката в сглобката на двете греди - без никакъв шанс за вратаря на Ботев (Пд) - Милко Баданов.

Две минути по-късно обаче Мирослав Делков от Септември беше изгонен заради втори жълт картон и това сякаш наклони рязко везните в полза на пловдивчани. В 51-ата минута Венцислав Богданов изравни, след като се възползва от изпусната топка от вратаря Светослав Вуцов. В 61-ата минута Шопов вкара първото си попадение, след като взе сам топката и с хубав дрибъл през двама бранители не остави шанс на вратаря.

В 73-ата минута пак той се разписа за 1:3, реализирайки с мощен удар, а крайното 1:4 оформи Иво Казаков, който подложи крак на центриране на силно включилата се резерва Атанас Стоименов отдясно.

До края на мача Георги Доканин от Септември удари горната греда от фаул, а Ботев изпусна още две възможности да вкара още голове на домакините.

Ботев (Пловдив) е еднолично начело в класирането с 21 точки, като на 2-а позиция с 18 остава Септември. ЦСКА-София може да се изравни със септемврийци, ако по-късно днес се справи със Сокол (Марково).

Лудогорец излезе на 5-о място с 14 точки, след като нямаше проблеми при визитата си на последния в класирането Монтана и го разпиля с 6:0. Два гола и една асистенция за Лудогорец регистрира капитанът Хидайет Хюсеин, който отгоре на това игра и с болки в глезена.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти