Пълен обрат в сделката за"Уембли"

Пълен обрат в сделката за"Уембли"

Напълно неочаквано собственикът на Фулъм Шахид Хан се отказа от идеята да закупува един от емблематичните стадиони в света - “Уембли”. Американският милиардер беше отправил оферта на стойност 600 млн. паунда, а след седмица трябваше да стане ясно дали предложението се приема. Хан обаче изтъкна, че е решил да се оттегли, защото не бил получил пълна подкрепа от страна на Английската футболна асоциация (ФА). По неговите думи на офертата му било гледано повече като на нещо негативното, отколкото като положително.

За 24 октомври в Лондон беше насрочена среща с ръководството на ФА, като на нея щеше да се обсъжда предложението.

Представители на Футболната асоциация са говорили по темата с 22 500 души - официални лица, съдии, играчи, треньори, доброволци по стадионите и фенове, като в голямата си част хората са се изказали срещу възможната продажба.

Шахид Хан, който също така е собственик на отбора по американски футбол Джаксънвил Джагуарс, обясни, че на по-късен етап може и да размисли и да отправи нова оферта.
През април Хан заяви, че иска за закупи стадиона, за да засили присъствието на Джагуарс в Лондон “във време, в което други тимове от NFL логично стават все по-заинтересовани от този страхотен град”.
Ако сделката все пак някога факт, Англия ще продължи да играе домакинските си срещи на “Уембли”, като финалите за купите и плейофите също ще останат там. Фулъм няма да се мести на този стадион и отново ще домакинства на “Крейвън Котидж”.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти