Първата изцяло българска снукър маса излиза на пазара

Първата изцяло българска снукър маса излиза на пазара

В събота (27 октомври) бе представена първата изцяло българска снукър маса, която скоро излиза на пазара. Автор и реализатор на проекта е Деян Георгиев от Правец на 32 години. Той започва разработването на първата българска снукър маса с марка “Фрейм” в началото на 2017 година. През 2018 основава „Фрейм Уърк“ ООД (заедно с Олег Велинов, президент на БСФ).


Масата е изградена изцяло с елементи, произведени в България. Основната цел е произвеждането на турнирна маса от най-високо качество и стандарт от 100% масивен дървен материал. В процеса на разработване са добавени иновативни технологии в устройството на игралната повърхност и стоманените блокове.  

Официалното представяне на първия готов прототип беше на 27 октомври (събота) в клубната къща на Голф Клуб Правец.

Деян, който играе снукър от почти 20 години, обяснява, че от любовта към спорта започват всички проекти за висококачествена снукър маса, която да бъде достъпна както на българския, така и на международния пазар.

Целта е „Фрейм Уърк“ да започне серийно производство през 2019 година, когато ще бъде изградена първата в България фурна за изпичане на дървесина при много висока температура, което ще бъде още едно нововъведение в производството на снукър маси.
Изпичането на дървесината й придава уникален цвят, удължава живота й с близо 60 годнини, като я предпазва от всички вредители, не позволява измяна на структурата и след време я прави 99% водоустойчива. Масата тежи 1250 кг и отговаря на всички международни спецификации и изисквания.


"Фрейм Уърк" ще предлага масата в 9, 10 и 12-футов вариант и отделна луксозна бутикова линия с възможност за дизайн по желание на клиента. Отделно ще бъдат изработвани плотове от дървесина и композитни материали и мебели по поръчка.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти