Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1 /почивка/

Падна скалпът на световния шампион в Международния шампионат по снукър

Падна скалпът на световния шампион в Международния шампионат по снукър

Световният шампион Марк Уилямс изненадващо отпадна във втори кръг на Международния шампионат по снукър в Китай, след като бе сразен с 6:3 от талантливия тайландец Акани Сонгермсавад - накратко Съни. Световният номер 2 бе надигран на зеленото сукно от намиращия се 63 места по-надолу в ранглистата азиатец, който за награда ще срещне Юлон Жоу в 1/16-финалите в Дакин.

За Съни това е най-забележителния резултат от достигнатия осминафинал в Шампионата на Обединеното кралство през миналия сезон, като направи обрат от 2:3 до 6:3 с чудесни брейкове от 108, 101 и 62.

Въпреки проблемите в първия кръг, световният номер 1 Марк Селби нямаше трудности като Уилямс и не даде нито един фрейм на победителя в Шампионата на Обединеното кралство за ветерани Кен Дохърти. Веселяка от Лестър се надява за трета поредна година да спечели турнира в Дакин, като изглеждаше в добро състояние на зеленото сукно със серии от 100, 55, 124, 117 и 52, като ще срещне Робърт Милкинс.

Шампионът в “Мастърс” 2017 Марк Алън направи забележително завръщане от 0:4 и 2:5 до 6:5, за да преодолее Лиъм Хайфийлд, като впечатли с топ брейкове от 120, 127, 125 и 85, а му предстои да играе с иранеца Хосеин Вафей, който елиминира Греъм Дот с 6:3.

Дин Дзюнхуей заличи дефицит от 60 точки в деветия фрейм и върната последна черна, а в последната партия си подпечата победата с 6:4. Нийл Робъртсън нямаше видими трудности срещу Матю Селт при успеха с 6:1, а Джъд Тръмп не даде нито фрейм на Алън Макманъс.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти