Мечтаният сблъсък е факт - Рони О’Съливан срещу Джон Хигинс

Мечтаният сблъсък е факт - Рони О’Съливан срещу Джон Хигинс

Джон Хигинс спечели драматичен и оспорван дуел с Райън Дей с 4:3 и се класира на финала в група 4 на престижния турнир по снукър “Шампион на шампионите”, като ще се изправи срещу суперзвездата на джентълменския спорт Рони О’Съливан (на 6 ноември от 21:00 часа). Съдийка на срещата бе българката Десислава Божилова.

Както е известно, по-рано през деня Ракетата елиминира Стюърт Бингам с 4:2, а победителят от битката между Гения от Чигуел и Вълшебника от Уишоу ще мери сили с Шон Мърфи на полуфиналите в Ковънтри. Магьосника се разправи с Дин Дзюнхуей с 6:3 в понеделник вечер.
Дей спечели първия фрейм с брейк от 69 точки, но Хигинс осъществи две поредни сенчърита от 106 и 100 за 2:1, като във въпросните партии уелсецът реализира само 1 топка. Дей обаче реагира повече от адекватно в следващите моменти и първо със серия от 56 и сенчъри на своя сметка от 106 обърна до 3:2. По типичен биткаджийски начин Вълшебника от Уишоу приключи мача в своя ползва, благодарение и на брейк от 66 точки в седмата партия.
Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти