Хамилтън нямал добро мнение за Лауда

Хамилтън нямал добро мнение за Лауда

Люис Хамилтън разкри, че отначало е нямал добро мнение за Ники Лауда. Преди трикратният световен шампион да помогне на британеца да премине от Макларън в Мерцедес, той бил много критичен към неговите изяви. Така например Лауда имаше остри коментари по повод катастрофата между Люис и Фелипе Маса по време на Гран при на Монако през 2011. По това време австриецът беше казал: "Хамилтън премина всички граници. Той е напълно ненормален. Ако ФИА не го накаже, явно аз повече не разбирам този свят."

"В един момент просто трябва да се сложи край на всички глупости. Не може да се пилотира така – в крайна сметка някой може да загине".

Тези думи се отпечатали най-силно в съзнанието на Хамилтън и това му пречело да общува нормално с Ники Лауда, когато за първи път се срещнал с него по време на преговорите за присъединяване към Мерцедес.

Лауда, обаче, пръв разчупил леда, казвайки: "Ти си състезател, също като мен!" Оттогава насам отношенията им постоянно се подобрявали. "Обичам Ники, липсва ми, силно се надявам той да се върне колкото може по-скоро. Но в началото нямах добро мнение за него" сподели Хамилтън.

"Миналата седмица той ми се обади, чудесно беше да чуя отново гласа му. Беше много щастлив, че операцията му е минала успешно, шегуваше се и беше в добро настроение".

Лауда се възстановява от трансплантация на бял дроб, като от края на октомври вече е у дома си.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти