Максимум в “Шампион на шампионите”!

Максимум в “Шампион на шампионите”!

За първи път в историята на престижния турнир по снукър “Шампион на шампионите” бе реализиран максимален брейк от 147 точки. Невероятното постижение е дело на световния номер 1 Марк Селби, който го постигна във втория фрейм срещу Нийл Робъртсън в техния сблъсък от група 2 на събитието в “Рико” арена в Ковънтри.

Това е третият максимум в кариерата на Веселяка от Лестър, с който той украси втория си вълнуващ мач с Нийл Робъртсън в рамките на седмица, след като двамата изиграха страхотен сблъсък в Международния шампионат в Китай преди няколко дни.

Официалните максимални брейкове в историята на снукъра вече са 144, като българската съдийка Десислава Божилова имаше удоволствието да бъде край зеленото сукно със Селби, докато той комбинира 15 червени с 15 червени и разчиства цветовете. Веселяка от Лестър ще получи 10 хиляди паунда бонус, но от "плаващия награден фонд" за максимуми през сезона, тъй като "Шампион на шампионите" не е подготвил собствена допълнителна награда за такова изумително постижение.

Това е и петият максимум през настоящия сезон, след като Михаел Георгиу и Джейми Джоунс дебютираха в престижната компания на авторите на 147-ци в “Пол Хънтър Класик”, а Тепчая Ун-Ну и Рони О’Съливан отбелязаха своите перфектни серии в Откритото първенство на Англия.
Впоследствие обаче Селби загуби битката с Робъртсън с 3:4, като направи още серии от 100 и 61, а Гръмотевицата от Австралия записа топ брейкове от 95 и 72.
Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти