Хамилтън за Верстапен, Гасли и Леклер

Хамилтън за Верстапен, Гасли и Леклер

Люис Хамилтън вижда по малко от себе си у Верстапен, Гасли и Леклер. През 2019 това са младите таланти, които по всяка вероятност ще разполагат с достатъчно добри болиди за атака на титлата. Петкратният световен шампион сподели, че защитата на първенството няма да бъде лесна задача догодина.

"Гасли и Леклер са две изгряващи млади звезди, които вече показаха невероятен потенциал" каза Люис при пристигането си в Сао Пауло за Гран при на Бразилия този уикенд. "Приветствам конкуренцията. Естествено, виждам у всеки от тях по малко от себе си. На тяхната възраст и аз имах същия глад за победи".

"Сега за мен е по-различно, защото съм един от по-старите пилоти. Все пак още чувствам апетита за титли, с който и те са заредени". Хамилтън смята, че натрупаният опит ще му помогне да надделее над младите кандидати за слава. "Може би ще мога да покажа някои неща, които те още няма да са в състояние".

Преди десетилетие Хамилтън спечели първата си титла именно в Сао Пауло, а сега се надява да помогне на отбора си да постигне успех в класирането при конструкторите. "Първата година беше най-трудно, но с времето се постига подобрение. Още имаме две състезания, в които ще се реши шампионатът при отборите".

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти