Мауридес спаси слаб ЦСКА-София, "червените" с два гола в 90-ата минута, Десподов взриви "Армията" (видео)

ЦСКА-София разгроми с 3:0 Витоша (Бистрица) в мач от 15-ия кръг на Първа лига. Две попадения за червените вкара вкара резервата Мауридес, а веднъж се разписа Кирил Десподов, който вдигна публиката на крака с майсторско изпълнение. Юношата на Литекс преодоля ефектно двама бранители на гостите и останал очи в очи с Василев пусна топката под краката на вратаря.

Успехът обаче не дойде никак лесно, тъй като домакините играха слабо и вкараха и трите гола след 78-ата минута. Две от тях пък дойдоха чак в 90-ата минута.

18 ЦСКА - Витоша (Бистрица) 3:0

В този мач наставникът на ЦСКА-София Нестор ел Маестро извърши промяна на върха на атаката - на мястото на Мауридес започна Али Соу, който обаче не се представи на ниво. Именно резервата Мауридес спаси своите от голям провал, откривайки резултата в 79-ата минута.

Първото опасно положение бе създадено от домакините и то дойде в 9-ата минута. Бодуров изведе Манолев с 40-метров пас зад гърба на зелената отбрана, десният бек шутира без забавяне от 8-9 метра, но Василев изби.

18 ЦСКА - Витоша (Бистрица) 3:0

В 20-ата минута и Али Соу се отчете със сериозен пропуск. Рубен Пинто го извде очи в очи с Василев, но таранът стреля в тялото на вратаря. Секунди по-късно отлична триходова комбинация Манолев-Десподов-Малинов изведе последния сам срещу вратаря, халфът опита да реализира с прехвърлящ удар, но изпрати топката в аут.

В 41-ата и 42-ата минута Пинто и Чорбаджийски опитаха удари с глава, но Василев без проблем улови.

Три минути след началото на втората част гостите допуснаха поредица от грешки при изнасяне на топката и позиционирането на отбора в защита, което помогна на Али Соу да излезе очи в очи с Василев, но стражът на Витоша излезе добре и нападателят стреля в неговото тяло.

18 ЦСКА - Витоша (Бистрица) 3:0

След това и Тиаго пробва своя мерник с два изстрела от далечна дистанция, но те бяха крайно неточни. В 57-ата минута Десподов центрира от фаул към Соу, който отправи удар с глава, но високо над напречната греда. След час игра дойде и първата по-опасна ситуация пред вратата на бистричани за втората част. Али Соу шутира от границата на наказателното поле, но покрай дясната греда.

В 70-ата минута Бодуров засече с глава центриране от корнер, но ударът попадна право в ръцете на Василев. Шест минути по-късно Десподов получи шанс за шут от двайсетина метра след колебливо боксиране на Василев, но израти топката над напречната греда.

Зелената крепост падна в 78-ата минута, когато около точката на дузпата се заформи голямо меле. Първо Мауридес стреля с глава, но Купенов изби пред голлинията. Топката отиде в краката на Жеферсон, който центрира към тарана и този път Мауридес бе точен - 1:0 за ЦСКА-София.

Три минути по-късно червените можеха да удвоят, когато след щастлив рикошет двама футболисти на домакините се озоваха срещу един на гостите, но изстрелът на Джеси бе крайно неточен.

Вторият гол все пак стана факт, когато в 90-ата минута Десподов буквално развинти двама бранители в зелено и останал очи в очи с Василев вкара с шут под неговия плонж.


В заключителните секунди на даденото от рефера 3-минутно продължение ЦСКА-София стигна до трето попадение. Негов автор стана Мауридес след удар отблизо, оформяйки крайното 3:0 за тима на Нестор ел Маестро.



ЦСКА-СОФИЯ - ВИТОША 3:0

1:0

Мауридес 79

2:0

Кирил Десподов 90

3:0

Мауридес 90+3

ЦСКА-СОФИЯ:

30. Черниаускас, 11. Манолев, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 3. Жеферсон, 6. Пинто, 15. Малинов, 19. Десподов, 20. Тиаго, 7. Жоржиньо, 22. Али Соу

ВИТОША:

1. Василев, 2. Гочев, 14. Садула, 18. Цанков, 22. Милчев, 24. Купенов, 4. Узунов, 80. Котев, 88. Лазаров, 96. Милев, 99. Христов



МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички