Матюиди: Мбапе има голям характер като Кристиано, Меси и Ибрахимович

Матюиди: Мбапе има голям характер като Кристиано, Меси и Ибрахимович

Халфът на Ювентус Блес Матюиди похвали съотборника си във френския национален тим Килиан Мбапе и сравни неговия характер с тези на Кристиано Роналдо, Лионел Меси и Златан Ибрахимович.

Запитан за прямата природа на Мбапе, той отговори: “Това е неговият характер. Такъв играч е. Той е страхотен играч, много е талантлив. Всеки голям играч e голям характер. Знам това за Златан. Виждам го в Кристиано. При Меси също е така. Килиан ще бъде голям играч. Той вече е. Той прави големи неща. Добре е, нуждаем се от играчи като него. Така че го окуражавам да си остане такъв”, заяви Матюиди на пресконференция преди мача на Франция с Холандия от Лигата на нациите.

Той говори и за самия двубой. “Мисля, че трябва да се зощитаваме добре. Холандия вкара три гола срещу Германия. Те притежават много качества, особено в защита. Трябва да сме добри във всеки аспект. Трябва да останем солидни. Това е едно от качествата ни. Имаме играчи, които могат да направят разликата. Можем да задържаме топката и да правим мача труден за съперниците ни. Те могат да бъдат опасни, но Франция също може да е опасна. Имаме талантливи играчи, които да усложнят нещата за тях”, коментира халфът.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти