Тръмп влезе в топ 10 на ранкинг шампионите по снукър в историята

Тръмп влезе в топ 10 на ранкинг шампионите по снукър в историята

Един от най-вълнуващите майстори на щеката Джъд Тръмп постигна гръмка победа с 9:7 над Рони О’Съливан на финала на Откритото първенство на Северна Ирландия по снукър. Асото в колодата за четвърти път в кариерата си пребори Ракетата в битка за трофей, а спечеленият в Белфаст бе кръстен в чест на покойната легенда Алекс Хигинс, който би бил изключително горд с начина на игра на Тръмп.

29-годишният вкарвач от Бристол вече има 9 ранкинг титли на сметката си и проби в топ 10 по този показател във вечната класация, изравнявайки двама световни шампиони - Джон Парът, покорил “Крусибъл” през 1991 година, и Питър Ебдън - триумфирал в Шефилд през 2002-ра.

Тръмп прекрати суша откъм купи от повече от година насам, тъй като предишната му бе от Европейския Мастърс през октомври 2017-а. Самият той сподели, че трофеят “Алекс Хигинс” е неговият отговор на критиките, че не е реализирал потенциала си край зеленото сукно през 8-те години, в които е част от снукър елита. “Хора като Рони, Марк Уилямс и Джон Хигинс на моите години са били постигнали повече, но сравнявайте ме с връстниците ми в световния тур - спечелил съм повече от тях”, коментира Тръмп, който спечели 70 000 паунда с победата над О’Съливан.

Топ 10 ранкинг шампиони в исторически план:

1. Стивън Хендри - 36 титли
2. Рони О’Съливан - 33
3. Джон Хигинс - 30
4. Стив Дейвис - 28
5. Марк Уилямс - 22
6. Марк Селби - 15
7. Нийл Робъртсън - 14
8. Дин Дзюнхуей - 13
9. Джими Уайт - 10
10. Джъд Тръмп, Джон Парът и Питър Ебдън - 9

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти