Легендарният Глен Хоуг се завръща начело на Канада

Легендарният Глен Хоуг се завръща начело на Канада

Легендарният волейболен треньор Глен Хоуг се завръща начело на мъжкия национален тим на Канада. Специалистът отново ще поеме отбора през 2019 година, след като напусна поста през 2016-а след Олимпиадата в Рио. Той ще замени Стефан Антига, който подаде оставка след края на Световното първенство в Италия и България поради семейни причини.

Французинът водеше "кленовите листа" две години, в които тимът спечели бронзови медали от шампионата на NORCECA (б.р. Северноамериканската конфедерация по волейбол) и Световната лига през 2017 година, а през 2018-а завърши 7-и в Лигата на нациите и 9-и на Мондиала.

"Очаквам занапред да надграждаме постигнатото под ръководството на Стефан. Следващите две години са от решаващо значение и изискват много работа, но имам пълно доверие на щаба, включително и помощник треньора Дан Люис, и на играчите. Всички сме фокусирали върху целта си - олимпийската квалификация и представянето ни на световната сцена", заяви Хоуг пред сайта на канадската федерация.

Под ръководството на Глен Хоуг Канада печели редица медали от различни форуми от 2006 до 2016 година, като последното най-добро постижение на отбора беше на Олимпийските игри в Рио, когато завърши на 5-о място.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти