Гледай на живо

Празненства във Велико Търново за 100-годишнината на Етър

Леклер подобри времето на Фетел в първия си тест

Леклер подобри времето на Фетел в първия си тест

Шарл Леклер започна кариерата си във Ферари като подобри времето на Себастиан Фетел от първия ден на тестовете след сезона в Абу Даби. Вчера четирикратният световен шампион беше най-бърз на пистата "Яс Марина", но днес дебютантът в Скудерия показа още по-добро темпо. Монегаскът е карал и преди за Ферари, включително и на "Монца" през тази година, но сега за първи път официално облече червения екип.

Освен Леклер, Пиер Гасли също за първи път подкара Ред Бул със своя номер. Французинът постигна второ време. Ланс Строл, който още не е официално обявен като пилот на Рейсинг Пойнт Форс Индия, се нареди трети, само на 0.07 секунди зад Гасли.

Четвърти остана Валтери Ботас, който тества за втори ден. След него се нареди Даниил Квят, който сяда в Торо Росо за пръв път, откакто беше уволнен през 2017 след Гран при на САЩ. Неговият сънародник Артьом Маркелов беше шести за Рено, а седми остана швейцарецът Луи Делетраз с Хаас. След тях бяха Карлос Сайнц за първи път с Макларън и Антонио Джовинаци със Заубер.

Тестовете ще продължат привечер за още четири часа.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти