Леклер най-бърз във втория ден от теста в Абу Даби

Леклер най-бърз във втория ден от теста в Абу Даби

Новият пилот на Ферари Шарл Леклер приключи първия си официален тест като част от отбора на Скудерия с най-добро време. Вторият ден от теста на Пирели в Абу Даби накара всички отбори да излязат на пистата за последен път през 2018 година и да усетят гумите за сезон 2019.

Италианският производител на гуми и официален доставчик за Формула 1 предложи на всеки отбор 22 комплекта гуми за двата дни на "Яс Марина". Четиринадесет комплекта бяха подготвени от Пирели, а осем бяха избрани индивидуално от отборите. По време на теста бе забранено на отборите да използват експериментални части за следващия сезон или определени сензори, за да може да се концентрират върху гумите.

Леклер, който заменя Кими Райконен във Ферари, подобри вчерашното постижение на новия си съотборник Себастиан Фетел с 0.36 секунди. Леклер описа първия си ден като пилот на Ферари с една дума - "емоционално". Новият пилот на Ред Бул Пиер Гасли записа второ най-добро време, докато Ланс Строл остана трети в подредбата с болид на Форс Индия. Строл зае третото място и вчера, но тогава бе с 0.6 секунди по-бърз.

Валтери Ботас остана с четвърто най-добро време с шампионския болид W09. Неговата най-бърза обиколка бе с две секунди по-слаба от тази на Леклер. Новият пилот на Макларън Карлос Сайнц-младши, който заменя идола си Фернандо Алонсо, се нареди с пето най-добро време с проблематичния болид от тази година MCL33.

Даниел Рикардо, който ще замени Сайнц-младши в Рено догодина, не можеше да вземе участие в теста заради клаузите в договора си с Ред Бул. По тази причина тест пилотът на френския конструктор Артьом Маркелов кара на "Яс Марина" днес и остана с шесто най-добро време. Зад него се нареди шампионът във Формула 2 от тази година Джордж Ръсел, който подобри постижението си от вчера с 0.7 секунди. Днес той бе по-бърз от ветерана Роберт Кубица, който остана десети, с 1.4 секунди.

Пилотът от академията на Ферари Антонио Джовинаци предизвика появата на единствения червен флаг във втория ден от теста, когато болидът му на Заубер спря заради технически проблем в тунела при излизане от питлейна. Италианецът зае последното 12-о място днес след 127 навъртяни обиколки.

Формула 1 се завръща след 82 дни за първия от двата насрочени предсезонни теста в Барселона.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти