Атлетико пак изпусна точки далеч от Мадрид (видео)

Атлетико пак изпусна точки далеч от Мадрид (видео)
Отборът на Атлетико Мадрид пропусна да излезе начело във временното класиране след 1:1 при гостуването си на Жирона в двубой от 14-ия кръг на Примера. Водачът при реализаторите Кристиан Стуани поведе жиронци с гол от дузпа в 45-ата минута. В 83-ата Рамальо си отбеляза автогол за крайното 1:1. Атлети има само една победа като гост от началото на сезона в Ла Лига.
Диего Симеоне се принуди да даде непривична роля на Саул, поставяйки го като ляв краен бранител. Стефан Савич и Люка Ернандес оформиха централната двойка. В атака очаквано започнаха Антоан Гризман и Диего Коща. Наставникът на каталунците Еусебио Сакристан разположи на терена 3-6-1 с Кристиан Стуани в предни позиции.
Домакините се затвориха добре в началото на мача, предоставяйки владението на топката. “Дюшекчиите” изпитваха затруднения в опитите си да организират опасни акции. В 26-ата Стуани шутира от въздуха и топката премина много близо до целта. В 32-ата гостите от столицата стигнаха до чудесен шанс за откриване на резултата, благодарение на включването на Саул. Испанският халф подаде към Диего Коща в наказателното поле, получи отново и стреля, пращайки кълбото в напречната греда. Топката тупна малко пред голлинията и играчите на Ел Чоло не успяха да се преборят за добавка. Саул пък легна на терена след след контакт със защитник на домакините.
В края на полувремето жиронци си спечелиха дузпа. Ян Облак закъсня при излизането си и посече Стуани. Първоначално съдията назначи нарушение пред наказателното поле, но след ревизиране на ситуацията с помощта на ВАР реферът посочи бялата точка. Аржентинският голаджия Стуани отбеляза с насочване в средата на вратата - 1:0. Това беше 13-ата вкарана от него дузпа в Примера от 13 опита.
След почивката гостите от Wanda Metropolitano потърсиха изравняването, но трудно стигаха до голови ситуации. Играчите на Симеоне опитваха, но рядко успяваха да изострят нападенията си. В 55-ата Алекс Гранел изпълни много добре пряк свободен удар и топката профуча опасно покрай сглобката. В 68-ата стражът на домакините Ясин Буну получи контузия и в игра се появи ветеранът Горка Ираисос. В 76-ата бившият страж на Атлетик Билбао спаси брилянтно след удар на Саул.
Три минути по-късно резервата Желсон Мартинш изскочи лице в лице с Ираисос и би неточно. Атлети стигна до попадение по доста щастлив в начин в 83-ата минута. При далечно подаване Диего Коща овладя прекрасно топката между двама бранители, Рамальо се хвърли на шпагат и сам прати кълбото в мрежата много близо до гредата - 1:1. В 93-ата Желсон Мартинш се отскубна отдясно, шутира ниско, но Ираисос показа класа и спаси с крак.
След изиграването на този мача "лос колчонерос" временно се изравниха по точки с втория Барселона и останаха под лидера Севиля.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти