Пеле грабна Меси: Има само един крак, Марадона беше по-добър

Пеле грабна Меси: Има само един крак, Марадона беше по-добър

Макар че в миналото Пеле се е изказвал доста ласкаво за аржентинската легенда на Барселона Лионел Меси, сега премина в друга крайност и разкритикува сериозно “Ла Пулга”. Бразилската икона говори пред местното издание Folha de Sao Paulo и тотално разкъса №10 на Барселона, определяйки го като футболист “с един крак, който не може да играе добре с глава”.

“Как може да сравнявате играч, който борави добре с глава, стреля еднакво силно с левия и десния крак и друг такъв, който има шут единствено с левия крак, има точно едно движение и никак не го бива в играта с глава?”, попита Пеле, нападайки открито десетката на “блаугранас”.

“За да сравнявате когото и да е с Пеле, трябва този някой да има ляв и десен крак и да може да вкарва с глава”, продължи 78-годишният бразилец, който има във витрината си невероятните три световни титли. Едсон Арантеш до Нашименто, както е рожденото име на легендарния кариока дори стигна дотам, че направи комплимент на дългогодишния си съперник за званието №1 в историята Диего Армандо Марадона, категоризирайки го като “много по-добър” от Лео.

“Ще ме попитате дали Марадона беше по-добър от Меси? Да. При това с много. Много, много по-добър”, завършва Пеле.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти