Нов отбор ще атакува титлите в мотоциклетния шампионат на България

Нов отбор ще атакува титлите в мотоциклетния шампионат на България

Изцяло новият отбор Kida Motorsport (София) ще се появи на българската мотоциклетна сцена през 2019 година. Тимът приема в състава си най-младия състезател в националния мотоциклетен елит - Милен Георгиев (Yamaha), който ще се състезава в клас SSP, както и Ангел Луканов (Yamaha), който миналата година направи изключително успешен дебют в клас F600.

Роден на 17 юни 1999, Милен Георгиев е мотоциклетен състезател вече 12 години. В кариерата си има над 150 старта в различните мотоциклетни дисциплини, редица титли и победи. Той е бронзов медалист в дисциплината СуперМото, клас SM85, четирикратен национален шампион в клас SP125, от 2014 до 2017 година, както и четирикратен източноевропейски шампион в клас SP125 - от 2014 до 2017 година.

През 2017 Милен Георгиев дебютира в клас Supersport 600 (SSP), където записа множество подиуми, както и рекорд на Източна Европа за 600сс по време на състезание, провело се в Румъния. През 2018 година следват поредица подиуми и победи, много стабилно представяне за сезона, както и подобрение на собствения рекорд от 2017 в Източноевропейския шампионат. Дори и след пропуснати два старта поради падане по време на състезание и последвала контузия, Георгиев си гарантира бронзовото отличие за годината в клас Supersport 600 със спечеленото злато в последните три състезания за 2018.

През 2019 година целта на Милен Георгиев е шампионска титла в Националния шампионат, титла в Източноевропейския шампионат, както и участия в най-силния шампионат на Европа - "ALPE ADRIA". Ангел Луканов е роден на 3 септември 1987 година в София. Дебютира в пистовия мотоциклетен шампионат през 2018 в клас Superstock 600 (Formula 600), като пропусна първите две състезания за сезона поради контузия, получена по време на тренировка. При дебюта си в Източноевропейския шампионат завърши в топ 10 и даде сериозна заявка за следващото състезание. През месец август на пистата в град Серес (Гърция) по време на кръг от Източноевропейския шампионат той даде много добро време. До края на сезона показа сериозна стабилност и константни времена на състезанията и тренировъчните сесии, като кара изключително прогресивно и до края на годината започна да се движи сред най-добрите пет в класа си. Това е показател за сериозно развитие и шанс за атакуване на националната и източноевропейската титла, което е и неговата цел.

"Мотоциклетизмът е един от най-успешните спортове в България в последните години и ние от Kida Motorsport вярваме, че родните състезатели имат потенциала, уменията и хъса да печелят титли не само на национално, но и на световно ниво. Ние от Kida Motorsport решихме да подадем ръка на тези две млади момчета, като в същото време осъзнаваме, че в стартовия списък на шампионатите в най-зрелищната високоскоростна дисциплина има поне още 10 млади таланта, които заслужават внимание. Ние от Kida Motorsport сме си поставили за цел да убедим вас - медиите, че мотоциклетизмът е сред основните спортове в България, които заслужават ефирно време във всяка една централна емисия и всеки един новинарски уебсайт", заявиха от отбора.

Официалното представяне на състезателите на Kida Motorsport ще бъде в средата на януари.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти