МЛБ разпродаде Олимпийския стадион в Лондон, спекуланти изкупиха 120 000 билета за минути

МЛБ разпродаде Олимпийския стадион в Лондон, спекуланти изкупиха 120 000 билета за минути

Официалният дебют на МЛБ в Европа очаквано предизвика огромен интерес сред феновете на бейзбола на Стария континент и билетите за двата мача между Бостън Ред Сокс и Ню Йорк Янкис на Олимпийския стадион в Лондон бяха разпродадени за минути. Това обаче съвсем не гарантира, че историческата серия на 29-30 юни 2019 г. ще се играе пред пълни трибуни на 60-хилядното съоръжение.

Причината е, че пропуските на цени между 30 и 385 британски паунда бяха изкупени основно от опитни спекуланти. Те успяха да се възползват от възможността всеки потребител на платформата Ticketmaster.com да резервира по осем билета накуп. Заради претоварването на системата самият сайт пък непрекъснато даваше грешки, напук на уверенията на онлайн дилъра, че всичко върви по вода.

И на трите обявени дати – на 3 декември за предварително регистрираните фенове; на 5 декември за националните бейзболни федерации в Европа; и на 6 декември за свободна продажба – предлаганите места се изчерпваха практически мигновено. Само няколко часа по-късно обаче на различни сайтове за препродажба се появяваха безбройни оферти за двата мача с двойно, тройно и дори четворно завишени цени спрямо оригиналните.

Въпреки пуснатите общо около 120 000 бройки малцина са щастливците, които успяха да се сдобият с билети по надлежния ред. Голяма част от останалите засипаха със стотици гневни коментари официалните страници на събитието в профилите на МЛБ във "Фейсбук" и "Туитър". Местните организатори съобщиха само, че "при наличие на още билети регистрираните фенове първи ще научат". Не е ясно откъде биха се появили още билети, при положение че събитието е обявено като "разпродадено".

Двата мача между Бостън Ред Сокс и Ню Йорк Янкис в Лондон бяха анонсирани още през март, а конкретните дати бяха обявени в началото на май. Впоследствие "червените чорапи" станаха шампиони в МЛБ и това допълнително засили интереса към предстоящите догодина първи в историята мачове от редовния сезон на Висшата лига в Европа.

Досега Мейджър лийг е организирала официални мачове от своето първенство само на два други континента извън Северна Америка – Азия и Австралия. Великобритания пък ще стане петата различна държава освен САЩ и Канада, която приема професионалния бейзбол, след Мексико (1996, 1999, 2018), Япония (2000, 2004, 2008, 2012), Пуерто Рико (2001, 2003, 2004, 2010, 2018) и Австралия (2014).

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти