Николай Пенчев и Бартош Курек вече са играчи на Онико (Варшава)

Николай Пенчев и Бартош Курек вече са играчи на Онико (Варшава)

Националът Николай Пенчев, който напусна Сточния (Шчечин), след като клубът изпадна в жестока финансова криза, вече има нов клуб.

Пенчев ще продължи кариерата си в Онико (Варшава), който се е прицелил в титлата на Полша и е воден от френската легенда Стефан Антига, който изведе Полша до световната титла през 2014 година.

26-годишният посрещач, който през миналия сезон стана шампион на Полша със СКРА Белхатов, ще играе за 5-ти полски клуб в кариерата си. По-рано Пенче е носил екипите на Ефектор (Киелце), Асеко Ресовия (Жешув), СКРА Белхатов и Сточния (Шчечин).

“Въпреки младостта си, Нико Пенчев е много опитен играч в полската Plus Liga, но и в европейските клубни турнири. Радваме се, че такива волейболисти искат да играят за Онико (Варшава) и виждам голям потенциал в този проект. Убедени сме, че националът на България ще се засили конкуренцията в позицията посрещач и ние вярваме в професионализма и опита му”, каза след подписването на Николай Пенчев договора до края на сезона президентът и спортен директор на Онико Пьотър Гацек.

Високият 196 см волейболист ще се състезава с №22 за тима от столицата на Полша. В тима на Онико той ще се конкурира за място на игрището със световния шампион от 2018 Бартош Кволек, Пьотър Лукашик, Матеуш Яниковски и Лукаш Вийзе.

Няколко дне по-рано в тима на Онико премина и доскорошният съотборник на Ники Пенчев в Шчечин - диагоналът Бартош Курек.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти