Макларън започват тестовете за Индикар през април

Макларън започват тестовете за Индикар през април

Макларън ще започне тестовата си програма за участието си в Индианаполис 500 през април. Състезателните автомобили ще бъдат доставени още в края на януари. Макларън си партнираха с Андрети Аутоспорт и Хонда за Инди 500 през 2017-а, но миналия месец те потвърдиха, че тази година ще изградят свой тим, а за доставчик на двигатели ще използват Chevrolet.

Със сигурност Фернандо Алонсо ще бъде представителят на Макларън в най-бляскавия кръг от автомобилните серии Индикар. Отборът обаче все пак обмисля идеята да добави още един свой автомобил на стартовата решетка.

"Развълнувани сме, тъй като ще бъдем отделен отбор. Президентът на проекта Боб Фърнли върши отлична работа. Вече назначихме своите главни инженер и механик. Бих казал, че екипът ни е почти завършен. Водим дискусии със спонсори и очакваме колата ни да изглежда много добре", разкри шефът на Макларън Зак Браун.

"Имаме доста стриктни ограничения за тестовете, така че не ни е позволено да ги провеждаме, когато ние си решим. Мисля, че ще сме на пистата за първи път в началото на април. Ще осъществим максималния брой позволени тестове – както на "Индианаполис", така и извън него".

Състезанието за Инди 500 е насрочено за месец май.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти