Йович ще зимува като №1 в Бундеслигата

Йович ще зимува като №1 в Бундеслигата

Сръбската сензация на Айнтрахт (Франкфурт) Лука Йович е голмайстор №1 на Бундеслигата след края на първия полусезон в Германия. Нападателят, който навърши 21 години вчера, има на сметката си 12 гола, колкото е вкарал и супер резервата на Борусия (Дортмунд) Пако Алкасер, но също така се е отчел и с три асистенции, които му отреждат върха в подреждането при стрелците в немския елит. Такава е равносметката след изиграването на последните двубои за календарната 2018 година в местната лига снощи.

Йович е реализирал 12 гола за 1007 игрови минути в общо 15 мача с екипа на франкфуртските “орли”. Алкасер остава втори в голмайсторската листа към момента, без да има нито една асистенция, но по-впечатляващото в неговия случай е това, че е отбелязал 12 гола за почти двойно по-малко време на терена - испанското острие има едва 504 минути в първенството през сезона.

Тимо Вернер от РБ (Лайпциг) и Марко Ройс от Дортмунд имат по 11 попадения в актива си, като Вернер е асистирал за други два гола, а Ройс има срещу името си впечатляващите 5 голови паса. И двамата германски национали са играли във всичките 17 мача на своите отбори.

Топ 5 се допълва от дежурното присъствие на Роберт Левандовски, който е вкарал 10 гола в 17 мача за Байерн (Мюнхен), като освен това е подал за 5 други гола на баварския колос.

Бундеслигата има зимно прекъсване от близо месец, а срещите ще се подновят на 19 януари 2019 година.

ПЪЛЕН СПИСЪК С ГОЛМАЙСТОРИТЕ В БУНДЕСЛИГАТА
КЛАСИРАНЕ СЛЕД ПОЛУСЕЗОНА В БУНДЕСЛИГАТА

ПРОГРАМА НА БУНДЕСЛИГАТА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти