Победителят в ШЛ не е най-добрият в Европа, твърди бивш играч на Барселона

Победителят в ШЛ не е най-добрият в Европа, твърди бивш играч на Барселона

Бившият футболист на Барселона Жорди Кройф се заяде с Реал Мадрид заради развръзката в Шампионската лига през миналия сезон. Тогава “лос бланкос” пак вдигнаха трофея, но пък в първенството на Испания завършиха на цели 17 точки зад каталунците, които триумфираха с титлата.

“В повечето случаи този, който печели в ШЛ, не е най-добрият в Европа, а е този, който е бил най-силен в определени мачове. Не виждам как по друг начин можете да ми обясните, че си победител в ШЛ, а в първенството си на 15 точки от върха. В първенството е нужно постоянство. В ШЛ, където няма ВАР, можеш да загубиш заради рефера или пък една грешка на твой състезател”,  убеден е синът на Йохан Кройф.

Той сподели и мнение, че сънародниците му Матейс де Лихт и Френки де Йонг от Аякс, които са свързвани с трансфер на “Камп Ноу”, имат ДНК-то на типичен играч на Барселона и съответно заслужават да са част от отбора.

Жорди Кройф е щастлив да види, че и до ден днешен идеите на баща му за играта все още се изпълняват в тима.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти