Лоренсо се чувства по-сигурен с Honda

Лоренсо се чувства по-сигурен с Honda

Петкратният мотоциклетен шампион Хорхе Лоренсо даде първото си интервю като пилот на Honda и разкри, че се чувства по-сигурен с новата си машина в сравнение с големия и мощен мотор на Ducati. Испанецът изпробва новата Honda на тестовете във Валенсия и Херес през ноември, но заради договора си с Ducati тогава все още не можеше да направи сравнение на машините.

"Миналия сезон карах напълно различна машина, която бе много голяма. Може би твърде голяма за мен. Параметрите на новата Honda ми пасват отлично. Моторът е по-малък, компактен. Чувствам се сигурен в завоите, защото колкото по-близо си до земята, толкова повече увереност имаш. Първото ми впечатление бе позитивно и аз видях голям потенциал", коментира Лоренсо.

"Едно от нещата, които много ме впечатлиха, бе способността на отбора да реагира веднага на това, което искаш, търсиш", допълни испанецът. През 2019-а той ще се опита да победи съотборника си - седемкратния шампион във всички класове Марк Маркес. "Всички състезатели имат своите силни и слаби страни. Марк също. Ще се опитам да се поуча от силните му точки и предполагам, че той ще се опита да учи от моите. Аз ще искам да го победя, той мен – също и така отборът ще върви нагоре".

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти