Надал: Ще бъда напълно готов за Мелбърн

Надал: Ще бъда напълно готов за Мелбърн

Рафаел Надал заяви, че ще е напълно готов за участието си в Откритото първенство на Австралия. 32-годишният испанец отказа да играе на турнира в Бризбън. Той трябваше да започне днес участието си, но реши да не рискува, като обясни, че има лека контузия на лявото бедро.

"Получих травмата по време на първия мач в Абуд Даби. Причината бе, че не бях играл от дълго време. Трябва да приема това. Ако не играя тук, вероятно ще си подсигуря, че ще бъда на 100% готов за Мелбърн. Това са препоръките на лекарите", сподели Рафа.

"Тренирам всеки ден, откакто съм тук. Ще продължа да тренирам в Бризбън до събота. Най-вероятно ще си взема почивка в неделя. На следващия ден ще участват на Fast4 в Сидни и от вторник започвам да тренирам в Мелбърн. Целта ми е да спечеля Откритото първенство на Австралия. Вярвам, че ще бъда напълно готов за него", допълни той.

За носителя на 17 титли от Големия шлем това е поредната контузия, която му пречи да бъде на върха на възможностите си. Миналата година той участва само в девет турнира, а в два от тях се отказа.

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Бризбън, Австралия

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти