Солскяер вече успя да влезе в историята на Манчестър Юнайтед (видео)

Солскяер вече успя да влезе в историята на Манчестър Юнайтед (видео)
Манчестър Юнайтед записа пета поредна победа от пет мача под ръководството на Оле Гунар Солскяер, след като надделя с 2:0 над Рединг на "Олд Трафорд" в двубой от третия кръг на Купата на Англия. Така норвежецът стана първият мениджър в клубната история от времето на сър Мат Бъзби насам, който печели първите си пет двубоя във всички турнири. Този път "червените дяволи", които бяха с доста от резервите, не се представиха никак убедително срещу предпоследния в Чемпиъншип. Рединг владееше топката в над 60% от времето и създаде доста положения, но липсата на опит и самочувствие, както и добрите намеси на Серхио Ромеро ги лишиха от попадение в "Театъра на мечтите". Хуан Мата от дузпа и Ромелу Лукаку обаче решиха всичко в ползва на домакините още до почивката.

Временният мениджър на "червените дяволи" бе направил цели девет премени в сравнение с двубоя с Нюкасъл. Единствено Фил Джоунс и Хуан Мата запазиха своите места в титулярния състав. Алексис Санчес и Ромелу Лукаку стартираха в офанзивната формация на домакините. Матео Дармиан пък действаше като централен бранител.

Бившият играч на Юнайтед, който сега защитава цветовете на Рединг, Тайлър Блекет, бе наказан за днешния двубой. Ветеранът Джон О'Шей пък остана на скамейката.
Интересно бе, че в първия 1/4 час гостите владееха топката в 65% от времето.

В 20-ата минута гол на Фред бе отменен заради засада. След това в действие влезе системата ВАР, която през този сезон е налична само за някои от двубоите за купите в Англия. След няколкоминутна консултация на Атуел с видеоасистентите бе отсъдена дузпа в полза на Манчестър Юнайтед за нарушение на Ричардс срещу Мата. Испанецът изпълни много добре 11-метровия наказателен удар, давайки преднина на домакините.
Това бе и първият точен удар в мача.

Минута след това домакините поискаха втора дузпа, след като центриране на Алексис срещна ръката на бранител на Рединг. Този път сигнал обаче не последва.

След около половин час игра Лукаку стреля опасно от границата на наказателното поле, но Яякола изби. Веднага след това гостите създадоха най-чистото си положение до момента. Лоудър беше изведен сам срещу Ромеро и първоначално премина покай него, но след това се забави и стражът на "червените дяволи" изчисти в корнер.
Юнайтед продължи да действа колебливо в защита. В края на полувремето гостите дори наложиха натиск. В добавеното време, което бе пет минути, Иядом получи в наказателното поле и стреля силно до близката греда, но Ромеро изби. Рединг изпълни корнер, след който предаде притежанието на топката на съперника, който организира  убийствена контраатака. Алексис изведе Лукаку, Суифт не успя да се изтегли навреме за засада и белгиецът излезе сам срещу Яякола, когото премина без проблеми и прати топката във вратата му - 2:0.
В 53-тата минута гостите пропуснаха нова добра възможност. Хариът се озова зад отбраната след хитър пас на Алуко и стреля отблизо, но Ромеро пак успя да избие.
20-ина минути преди края аржентинският страж на "червените дяволи" се намеси за пореден път, отразявайки хубав удар на Алуко от границата на наказателното поле.
В 84-тата минута ВАР отново влезе в употреба, за да бъде разгледана ситуация с евентуално нарушение срещу Рашфорд в наказателното поле, но този път 11-метров наказателен удар не бе отсъден.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички