Новият Triumph Tiger 1200 в търсене на нови епични приключения

Новият Triumph Tiger 1200 в търсене на нови епични приключения
Новото поколение от Аdventure гамата мотоциклети на Triumph пристигна в България. Tiger 1200 вече е в шоурума на бул. Ботевградско шосе 348 и e готов да покаже на какво е способен на всеки, търсещ приключения на две колела. Новият член на семейство Tiger е и най-високотехнологичният и фокусиран в представянето модел в историята на легендарната британска марка Triumph. Той е подготвен за най-тежки условия извън пътя в XC версията си, а двигателят му е значително обновен. Работният обем на трицилиндровия редови мотор е 1215 куб., а мощността му от 141 к.с. се достига при 9350 об/мин.
Увеличен е и въртящият момент до 122 Нм, които са на разположение в по-нисък диапазон на оборотите. Повишаването на мощността и динамиката не се отразяват на разхода, а напротив. След направените подобрения в горивната система и електронното управление средният разход на модела е сведен до 5,2 литра на 100 км. Шестстепенната скоростна кутия предава въртящия момент към задното колело чрез кардан.

Изпускателна система е нова и изработена от неръждаема стомана и подчертава дълбокия и типичен звук на трицилиндровия двигател с водно охлаждане. За усъвършенстване на представянето и управлението при всякакви терени са проектирани над 100 нови компонента в сравнение с предишната версия на модела. Едно от основните подобрения е намаляването на теглото на Tiger 1200. След стриктната диета то е с 11 кг по-ниско в сравнение с миналото поколение – до 248 кг.

За подобряване на сцеплението извън пътя е добавен нов режим Off-Road Pro. Той се грижи за представянето на пресечен терен към системата за бързо превключване на предавките Shift-Assist. Сигурността е подобрена от системата за адаптивно осветяване в завой, като допълнение всички светлини на мотоциклета вече са LED.

Новият Triumph Tiger 1200 във версия XCх е наличен в цвят Khaki Green и цената му е 33 200 лв с ДДС. Към него могат да поръчани доста екстри по вкус на клиента.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти