Чави е готов за следващата стъпка

Чави е готов за следващата стъпка

Неяснотата относно бъдещето на Ернесто Валверде начело на Барселона кара медиите на Иберийския полуостров да се оглеждат във всевъзможни варианти за евентуален нов треньор на клуба. Едно от най-интересните имена е това на дългогодишния капитан на каталунския тим Чави Ернандес, който продължава да играе футбол с екипа на катарския Ал Сад, но в същото време е готов за следващата стъпка по пътя си - треньорството.

38-годишният маестро ще разполага с необходимата треньорска квалификация преди началото на сезон 2019/2020, след като вече е заявил присъствието си на последния курс преди взимането на лиценз “Про” - на 23 април в столицата Мадрид. Чави вече е покрил и нужните шест месеца стаж като треньор, работейки в детско-юношеската школа на настоящия си клуб.

Европейският и световен шампион с Испания има договор с Ал Сад до 2020 година, а освен това в интервюта не е изключвал възможността да остане в катарския отбор и след това, но вече от другата страна на тъчлинията.

Чави е рекордьор по изиграни мачове за Барселона, оглавявайки подреждането с общо 767 мача във всички турнири между 1998 и 2015 година.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички