Гледай на живо

Очаквайте в 15:00 Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16)

Реал ще трябва да плати 10 милиона на Юнайтед, ако назначи Моуриньо

Реал ще трябва да плати 10 милиона на Юнайтед, ако назначи Моуриньо

Жозе Моуриньо и неговият агент Жорже Мендеш договориха компенсация в размер на 15 милиона паунда от Манчестър Юнайтед заради уволнението на португалеца, което стана факт малко преди Коледа. Оказва се обаче, че "червените дяволи" могат да си върнат голяма част от тази сума, ако Специалния започне работа в друг клуб в следващите 12 месеца. Офертите към португалеца вече заваляха, като той получи предложение от Бенфика, а според някои източници вече е започнал и преговори с президента на Реал Мадрид за завръщането си на "Сантиаго Бернабеу".

Изпълнителният вицепрезидент на Юнайтед Ед Уудуърд обаче е заложил клауза в договора на Моуриньо, която ще покрие значителна част от компенсацията. Според "Сън" босът на "червените дяволи" е включил същата точка, от която през 2016 година се възползва Челси. Лондончани уволниха Моуриньо през декември 2015 година, но компенсацията на португалеца е била обвързана с това дали той ще започне нова работа през следващата една година. Манчестър Юнайтед назначи Специалния в края на май 2016-а, което активира въпросната клауза. Така "червените дяволи" са изплатили 15 милиона паунда на Челси, като парите са били отделени от трансферния бюджет на клуба от "Олд Трафорд".

Според "Сън" сумата е подобна и сега, но само ако Моуриньо отиде в друг отбор от Премиър лийг. Ако клубът е чуждестранен, какъвто е случаят с Реал Мадрид, сумата е 10 милиона паунда.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти