Албена Ситнилска и Георги Анадолов в студиото на Sportal преди SFC 7 Avatars (видео)

Европейската шампионка по кикбокс на татами и многократна шампионка от европейски и световни първенства по таекуондо Албена Ситнилска гостува в студиото на Sportal TV преди дебюта й на професионална ММА галавечер на SFC 7 Avatars на 9 февруари в зала “Универсиада”. Тя ще се изправи срещу обещаващата и талантлива азербайджанка Суад Салимова, която е възпитаница на най-известния кикбокс клуб в света - Mike’s Gym.

“Съперницата е много подходяща на този етап, защото не е лесна, а и сам по себе си говори фактът, че е от най-големия клуб Mike’s Gym. Аз от 97-ма година се занимавам с таекуондо, впоследствие почнах да тренирам и кикбокс. В момента се подготвям усилено, разучила съм опонентката и смятам да заложа на това, в което съм най-силна - а то е техниката на ударите”, заяви Ситнилска.

“Албена е едно вдъхновение за всички майки и за всички жени. Ние сме се заели да намерим и да покажем българските аватари и тя е чудесно въплъщение на целия надслов на галавечерта. Тя е доказателство, че бойните спортове са красиви. И не говорим само за външна красота, но и за всичко, което представляват, а тя е чудесен пример за една майка, съпруга, домакиня и специалист в своето поприще”, каза Георги Анадолов - президент на Spartacus Fight Championship, който също бе гост в студиото на Sportal.

Пълен запис от интервюто с Албена Ситнилска и Георги Анадолов вижте във видеото. По време на предаването зрителите ще може да чуят и специално интервю по телефона на родната звезда в кикбокса Александър Петров, който ще се изправи срещу друг възпитаник на Mike's Gym - Майк Спранг - на SFC 7 Avatars, а в момента се готви усилено за двубоя на лагер в Испания.

Галерия: Иван Йочев, Sportal.bg

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти