Моуриньо обяви името на най-силния отбор, в който е работил

Моуриньо обяви името на най-силния отбор, в който е работил
Португалският специалист Жозе Моуриньо сподели в ефира на BeIN Sports, че Интер в периода 2008-10 е най-силният отбор, който е водил в своята кариера. Моу спечели требъл с "нерадзурите", след което пое Реал Мадрид. Преди няколко седмици Моуриньо бе уволнен от Манчестър Юнайтед след серия негативни резултати, а в момента работи като футболен анализатор в BeIN Sports.
"Интер беше най-силният ми отбор, защото спечели всичко. Трябва да бъда обективен. С отбора спечелихме всичко от самото начало до самия край. Интер спечели требъл, победи най-добрия отбор на Барселона с 3:1, а след това победи и Байерн Мюнхен с 2:0. Спечели титлата в Италия с фантастичен брой точки, спечели и Купата на страната. Спечели три финала в рамките на 10 дни", коментира Моу.
Доскорошният мениджър на Манчестър Юнайтед заяви, че второто място, на което завършиха "червените дяволи" във Висшата лига през миналия сезон, е едно от най-големите постижения в кариерата му.
"Понякога обичаме да коментираме това, което виждаме, но реално нямаме никаква идея за това, което се случва зад завесите. Това води често до изкривяване на преценката ни. Ако правилно си спомням, сър Алекс Фъргюсън беше казал, след като продаде Дейвид Бекъм в Реал Мадрид, че в момента, в който играч си помисли, че е по-голям от клуба, той трябва да напусне. За съжаление времената сега не са такива, но аз смятам, че работата на мениджъра е да тренира играчите, а не да ги превъзпитава. В добре огранизирания клуб мениджърът прави само това и за съжаление Манчестър Юнайтед не попада в разбиранията ми за добре огранизиран клуб. В тези условия второто място във Висшата лига бе голямо постижение", заяви Моуриньо.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички