Игуаин избра да е скромен в дебюта си за Челси (видео)

Игуаин избра да е скромен в дебюта си за Челси (видео)
 Новият нападател на Челси Гонсало Игуаин дебютира при домакинския успех с 3:0 над Шефилд Уензди, с който отборът се класира за 1/8-финалите в Купата на Англия. Аржентинецът, който преди дни беше привлечен в клуба под наем, започна като титуляр и изкара 82 минути, преди да бъде заменен. Като игра Пипита не се запомни с нищо, но в същото време сам се отказа от шанса да стартира с гол. В 26-ата минута Вилиан му предложи да изпълни дузпа, но той отказа.

Бразилецът се нагърби с отговорността и реализира, а в 85-ата минута добави още един гол. Между тези две попадения за кратко блесна Калъм Хъдсън-Одой с много хубаво изпълнение за 2:0 в 64-ата минута. За младока това може би беше последният мач с екипа на Челси, защото според информациите той е подал молба за трансфер в Байерн (Мюнхен).

Шефилд Уензди, който е 17-и в Чемпиъншип, не показа нищо, с което да се противопостави. "Кукумявките" можеха и да объркат плановете на лондончани, ако още при 0:0 съдията не си беше променил решението да им даде дузпа. Тогава той използва ВАР и по-скоро правилно отсъди в полза на домакините.
 
Мениджърът на "сините" Маурицио Сари беше направил доста промени, като на пейката бяха оставани титулярният страж Кепа Арисабалага, Жоржиньо, Давид Луис, Педро Родригес и Оливие Жиру, а Еден Азар дори не беше в групата.
И двата отбора започнаха отворено, а първата чиста възможности дойде в 19-ата минута и тя беше за Игуаин. Таранът почти виждаше как открива резултата, но защитник на Уензди подложи крак и изби топката.
После дойде 23-ата минута, в която на сцената излезе системата ВАР. Тогава играч на гостите падна в наказателното поле след единоборство с Ейтън Ампаду и съдията отсъди дузпа. Последва обаче преразглеждане на ситуацията, на която се видя, че по-скоро футболистът на Челси е фаулираният и наказателният удар беше отменен.
След още три дойде ред за спорен казус и в другото наказателно поле. Там Сам Хътчинсън настъпи Сесар Аспиликуета и пак прозвуча сигнал за 11-метров изстрел. Повторенията само убедиха в правотата на арбитъра. Вилиан предложи на Игуаин да шутира от бялата точка, но аржентинецът отказа.
След това бразилецът стреля и откри резултата.
До края на първата част обаче не се случи нищо интересно и то най-вече заради липсата на идеи и устрем при домакините.
В началото на второто полувреме играчите на Сари можеха да си изпатят, защото опит за центриране придоби странна парабола и се чукна от външната страна на сглобката на гредите на вратата на Вили Кабайеро.
Пред вратата на тима от Шефилд беше скучно, като чак в 63-ата минута Игуаин получи добро центриране и можеше да застраши вратаря, но ударът му беше слаб и неточен.
Все пак една минута след това Челси поведе с 2:0. Далечно подаване по диагонала намери Хъдсън-Одой, който майсторски преодоля защитник на "кукумявките" и опъна мрежата.
След това двубоят стана още по-скучен, тъй като и гостите загубиха желание да се борят.
Игуаин напусна в 82-ата минута, за да отстъпи мястото си на Оливие Жиру.
В 85-ата Вилиан направи двойно подаване със световния шампионат и заби третия гол за Челси.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички