От 2020 г. Тексас ще играе на изкуствена трева

От 2020 г. Тексас ще играе на изкуствена трева

Тексас Рейнджърс ще използва специална синтетична настилка вместо естествена трева за новия си бейзболен стадион в Арлингтън. Клубът от МЛБ е в напреднала фаза на строителство и се очаква да заиграе в новия си дом още през 2020 г. Планира се предстоящият сезон да е последен за "рейнджърите" на "Глоуб Лайф Парк", а от следващия отборът да се пренесе от другата страна на бул. "И Рандъл Мил Роуд" – на "Глоуб Лайф Фийлд", който ще разполага с подвижен покрив.

Тексас ще стане едва четвъртият от 30-те тима във Висшата лига, който ще домакинства на изкуствена трева. Торонто Блу Джейс на "Роджърс Сентър" (от 1989 г.) и Тампа Бей Рейс на "Тропикана Фийлд" (от 1998 г.) разчитат на синтетика още от нанасянето си на стадионите, а Аризона Дайъмъндбекс ще промени естествената настилка на "Чейс Фийлд" за началото на първенството през 2019 г. Рекордният брой изкуствени терени в МЛБ е 10 в два различни периода – 1977-1978 и 1982-1994 г.

От ръководството на Рейнджърс обявиха, че са взели решението след почти двугодишно проучване относно безопасността на играчите, представянето на отбора и впечатлението на феновете. От компанията, която ще изгради игралното поле – "Шоу Спортс Търф", разкриха, че провеждат собствено изследване с помощта на учени от университета в Обърн, Алабама, за да създадат оптималната настилка за професионален бейзбол.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти