Ф1 отборът Заубер официално става Алфа Ромео

Ф1 отборът Заубер официално става Алфа Ромео

Името Заубер ще изчезне от Формула 1 със старта на сезон 2019, като отборът ще бъде преименуван на Алфа Ромео Рейсинг. Италианският бранд стана основен спонсор на Заубер миналата година, което бе първото му влизане във Формула 1 от 1985 година. Очакваше се партньорството да стане по-ключово за развитието на отбора и Алфа Ромео, които са част от FCA Group, да бъдат по-активно въвлечени.

Отборът, който е снабдяван от Ферари с двигатели, ще смени името си от 2019-а и официално ще се възроди тима, който спечели шампионатите през 1950 и 1951 година. Управлението и собствеността на тима няма да бъдат променяни, като те остават независими от Алфа Ромео.

"След старта на партньорството ни с основния спонсор Алфа Ромео нашият отбор направи фантастичен прогрес в техничен, рекламен и спортен аспект. Това даде мотивация на всички ни", коментира шефът на отбора Фред Васьор. "Продължаваме да развиваме всеки сектор на тима".

Името Заубер присъстваше на състезателната решетка от 1993 година, дори и когато бе закупен от BMW.

Благодарение на по-тясната работа с инженерите на Ферари и по-мощен и надежден двигател Заубер постигнаха прогрес през 2018-а и финишираха осми в класирането при конструкторите, като се очаква през 2019-а да покажат и по-голям напредък. Този сезон отборът ще разчита на шампиона от сезон 2007 във Формула 1 Кими Райконен, както и на младежа от академията на Ферари Антонио Джовинаци.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти