Интересна статистика за съотборниците на Хамилтън дава надежда на Ботас

Интересна статистика за съотборниците на Хамилтън дава надежда на Ботас

Надеждата често и в различни форми е част от Ф1 пилотите, дори и когато съотборник на някой от тях е петкратният световен шампион Люис Хамилтън. След кампанията през 2018 година, в която съотборникът на шампиона Валтери Ботас се провали и не спечели дори едно състезание, а Люис триумфира 11 пъти, мястото му в Мерцедес е изключително несигурно.

Шефът на Сребърните стрели Тото Волф открито заяви, че финландецът трябва да покаже нещо повече през 2019-а, което да му гарантира нов договор в отбора.

Любопитна статистика, свързана със съотборниците на Хамилтън, дава надежди на Ботас, че двамата ще бъдат в един тим още дълго.

Първият съотборник на Люис във Формула 1 – Фернандо Алонсо – му е такъв за само един сезон. С втория си съотборник – Хейки Ковалайнен - Хамилтън прекарва два сезона. С третия – Дженсън Бътън – петкратният шампион кара за един тим в продължение на три години, а с четвъртия си – Нико Розберг – в продължение на четири.

По тази формула Ботас би трябвало да остане в Мерцедес до 2021 г. Ако удържи на думата си и бъде реален опонент на Люис през сезон 2019.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти