Дерменджиев: Никога няма да се съглася да дойдат футболисти, гледани на компютър

Дерменджиев: Никога няма да се съглася да дойдат футболисти, гледани на компютър

Треньорът на Левски Георги Дерменджиев разкри целите на работата си при „сините“. В предаването „Домът на футбола“ по „Диема Спорт“ той говори за селекцията и заварените в отбора футболисти.

„Беше ми необходимо време да опозная отбора. Да видя как са индивидуално играчите. Мисля, че до голяма процент съм ги опознал. Мисля, че те също вече ме опознават. Левски има добри футболисти. За тях е един стрес, че в продължение на шест месеца сменят трима треньори. Това е промяна към нова философия. Аз внимавам много и искам преходът да стане постепенно. Виждам, че нещата се получават. Най-вероятно ще е необходимо време“, коментира 64-годишният специалист

„Селекция на един отбор е изключително труден процес. Това са имена, които и преди това са разглеждани, но са и мой решения, и на Павел Колев. Аз никога няма да се съглася в отбора да дойдат футболисти, които единствено са гледани на компютъра. Много е важно играчите, които ще дойдат да имат шампионски дух. Аз искам да се промени статуквото между българи и чужденци. Всичко е въпрос на време. Ние не може да взимаме футболисти, в чийто качества не сме сигурни. Мартин Райнов е в разширения състав на националния отбор на България. Той е добър футболист и мисля, че ще помогне на Левски. Много е важно кои ще бъдат лидери. Живко Миланов е много опитен.“

„Ситуацията е много деликатна, но аз съм убеден, че феновете на Левски освен, че са най-много са и разумни. Това, което ме накара да дойда в Левски е, че бях убеден в това, че проектът ще бъде успешен. Той ще тръгне от едно ниво и постепенно ще достигне до това равнище, което този клуб заслужава. Нека всичко си дойде на мястото и тогава ще се знае каква ще бъде политиката на клуба“, анализира Дерменджиев.

„Гаранции никъде няма. Знам едно нещо, че треньорът го държат успехите. През последните 10 години Левски не е ставал нито шампион, нито е печелил купа. Аз съм в клуба на работа и искам професионално да свърша това, за което съм дошъл. Трябва да бъдем реалисти и да знаем точно каква е обстановката, да знаем какво искаме и да знаем как да го направим. Аз съм сигурен, че ще го направим“, допълни треньорът на Левски.

„Винаги работя в екип. Тук ще направим по същия начин. Има върху какво да се работи и то не е малко, но при всички случай ще бъде постепенно. Ще направим така, че Левски да бъде много конкурентен отбор и да вземем, колкото се може повече точки. Ще искаме да изградим един колектив и футболистите да бъдат от по-висока класа“, завърши треньорът на „сините“.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти