ПАОК направи огромна крачка към титлата (видео)

ПАОК направи огромна крачка към титлата (видео)

ПАОК е по-близо от всякога до мечтаната титла. Отборът от Солун не е ставал шампион на Гърция от цели 34 години, но след снощната победа с 3:1 над хегемона Олимпиакос вече има аванс от 9 точки на върха в класирането. Бившият тим на Димитър Бербатов не само е фаворит за титлата, но има амбицията да завърши сезона без нито една загуба.

Два ранни гола взривиха трибуните на "Тумба". Феновете на домакините не спряха да подкрепят своите от първата до последната минута и изживяха незабравима радост. Виейриня откри резултата в 3-ата минута, а в 20-ата Диего Бисесвар отблизо покачи на 2:0."Лошото начало тотално обърка плановете ни за мача", призна след загубата наставникът на Олимпиакос Педро Мартинш.

Чуба Акпом в 82-ата минута реши всичко в полза на домакините, а Даниел Поденсе вкара почетния гол за гранда от Пирея в 88-ата.За разлика от скандалите в мачовете на "Тумба" срещу Олимпиакос и АЕК, този път феновете на ПАОК се държаха културно и след последния съдийски сигнал празнуваха така, сякаш титлата вече е спечелена. В оставащите 10 кръга ПАОК се нуждае от 21 точки, за да стане първият извънстоличен шампион от 1988 година насам, когато триумфира Лариса.

За Олимпиакос остава да запази второто си място, осигуряващо право на участие в Шампионската лига. Много ще зависи от дербито срещу АЕК следващата седмица. В момента "червено-белите" имат преднина от 5 точки, след като вчера АЕК се наложи с 1:0 над ОФИ благодарение на гол на Марко Ливая.

На четвърто място е приятната изненада Атромитос, а Панатинайкос е едва шести. На дъното е Аполон Смирна, който в този кръг постигна първия си успех на чужд терен - 1:0 срещу Паниониос.

МИНУТА ПО МИНУТА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти