Санчо: Надявам се някой ден да удивлявам хората така, както Роналдиньо правеше с мен

Санчо: Надявам се някой ден да удивлявам хората така, както Роналдиньо правеше с мен

Младият талант на Борусия (Дортмунд) Джейдън Санчо разкри, че неговият детски идол е бил легендарният бразилски футболист Роналдиньо, като се надява в бъдеще да впечатлява хората по същия начин.

“Винаги съм искал да бъда професионален футболист, много хора да ме гледат и да възкликват “уау“, както аз правех, когато гледах Роналдиньо, мислейки си “някой ден искам да съм него”.  Надявам се някога да достигна нивото на Роналдиньо, играчите да ме гледат и да казват “уау”. Моят модел за пример беше Роналдиньо. Причината за това е лекотата, с която преодоляваше хората, и нещата, които правеше без никой друг да е способен на това по онова време. Затова беше той”, сподели Санчо пред DAZN и Goal.com.

Той говори и за влиянието, което му оказва съотборникът му Марко Ройс. “Много са силните футболисти, с които съм играл. Рахийм Стърлинг е един от тях. Също и Марко Ройс със сигурност. Те двамата имат най-голямо влияние върху живота ми. При Ройс случаят е, че ми помогна да стана зрял като играч. Той може да разпознае кога играя играта си и кога не. Когато си говорих с него след гола ми срещу Айнтрахт (Франкфурт), той ми каза: “Успокой се, бъди себе си. Няма какво да губиш. Засега играеш добре.” Това беше голям мач и аз бях нервен. Личеше се, че не бях добре, но след това влязох в мача. Извън терена също се забавляваме заедно. Говорим си много и разпускаме заедно. Затова нашите взаимоотношения са толкова добри на и извън терена”.

Попитан за най-добрите играчи, с изключение на Кристиано Роналдо и Лионел Меси, Санчо отговаря: “Неймар и Килиан Мбапе. Подразбира се, техните числа са лудост. Особено Мбапе, справя се много добре, имайки предвид колко е млад. Полага основите за всеки младеж по света и всеки такъв трябва да взима пример от него, защото той е нещо лудо за възрастта си. Спечелил е наградата за най-добър млад играч и световната купа, а все още е млад, така че има още толкова много, което може да спечели, ако продължава да прави същото”, допълни той.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички