Динамо (Киев) си тръгна с отличен резултат от Гърция (видео)

Динамо (Киев) си тръгна с отличен резултат от Гърция (видео)

Олимпиакос и Динамо (Киев) завършиха 2:2 в първи мач от 1/16-финалите на Лига Европа. Домакините на два пъти повеждаха чрез Ахмед Хасан и Жил Диас, но Виталий Буялский и Бенямин Вербич донесоха равенството на украинците, които са фаворит преди реванша.

Това беше първа среща в евротурнирите между двата отбора от сезон 1975/76. При Динамо си пролича липсата на официални мачове в последните месеци, макар че в зимните контроли тимът постигна много добри резултати. Олимпиакос пък преживя голямо разочарование през уикенда, когато загуби дербито с ПАОК и до голяма степен се прости с шансовете си за завоюва титлата в Гърция.
На върха на атаката за домакините започна Ахмед Хасан, подпомоаган от Костас Фортунис, Даниел Поденсе и взетият наскоро под наем от Монако Жил Диас.

Наставникът на Динамо Александър Хацкевич заложи на 4-3-3, като с ролята на централен нападател се нагърби новото попълнение Фран Сол, а по крилата действаха Виктор Циганков и Бенямин Вербич.
Олимпиакос поведе в 9-ата минута с гол на Ахмед Хасан. Голяма заслуга за попадението има Фортунис, който подаде на иранеца в наказателното поле, а неговият удар с левия крак не остави шансове на Денис Бойко. Гърците имаха сериозно надмощие до средата на полувремето, но пропуснаха да накажат груба грешка на Томаш Кеджиора. Полският бранител загуби топката, Фортунис преодоля Бойко, но след това не успя да прати топката в опразнената врата.

В 28-ата минута гостите изравниха. Кеджиора се реваншира за разсеяната си игра малко по-рано и подаде чудесен пас на Буялский, който хладнокръвно вкара за 1:1. Последва период от десетина минути, в който Динамо владееше инициативата, но в края на полувремето Олимпиакос отново излезе напред в резултата. Точен беше Жил Диас с мощен шут извън наказателното поле.
Гърците организираха няколко опасни атаки в началото на втората част, когато защитата на Динамо отново изглеждаше разконцентрирана. Вербич единствен от Динамо се опитваше да сътвори нещо по-смислено в офанзивен план, но съотборниците му бяха твърде инертни.

В 64-ата минута Вербич шутира от фаул, но топката прелетя над вратата. Словенският национал продължи да тормози защитата на Олимпиакос и в самия край на редовното време късметът му се усмихна. Той стреля след пас на Циганков и с помощта на рикошет в защитник на домакините топката се озова в мрежата - 2:2.

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти