Подкрепата на играчите била ключова за оставането на Валверде

Подкрепата на играчите била ключова за оставането на Валверде

Добрите отношения на всички футболисти на Барселона с Ернесто Валверде са изиграли немалка роля за новия договор на треньора. Наставникът удължи контракта си с каталунците за още един сезон и така ще продължи да води “блаугранас” до лятото на 2020 година, а в сделката е включена клауза за допълнителна година.

Капитанът на Барса Лионел Меси се разбира прекрасно с Валверде, а каталунските медии подчертават, че Лео нито веднъж не е имал проблем с решенията на треньора да му даде почивка. Освен това вестник SPORT добавя, че специалистът е спечелил на своя страна дори и най-тежките характери в съблекалнята.

55-годишният треньор застана начело на испанските шампиони на 1 юли 2017 година, като до момента е водил отбора в 96 мача, печелейки средно по 2.26 точки на двубой. Бившият нападател на “лос кулес” има три трофея - титла, Суперкупа на Испания и Купа на краля.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти