Драматичен успех за Интер пред погледа на Икарди и Уанда Нара

Интер постигна драматичен и в същото време много важен успех над Сампдория в среща от 24-ия кръг на Серия "А". "Нерадзурите" се наложиха с 2:1 над генуезци, като и трите попадения паднаха в рамките на пет минути. Интер поведе чрез Данило Д'Амброзио в 73-ата минута, а две минути по-късно Маноло Габиадини изравни за Самп. В 78-ата минута Интер отново поведе в резултата с хубав гол на Раджа Наинголан. След днешния успех грандът от Милано възстанови преднината си от четири точки пред четвъртия Милан, който победи Аталанта с 3:1 късно снощи.  

Сътресенията в Интер продължиха с пълна сила и през изминалите дни след отнемането на капитанската лента от Мауро Икарди. Успехът на тима срещу Рапид Виена с 1:0 в четвъртък не успя и минимално да стабилизира ситуацията в тима, а непрестанните новини, свързани с бъдещето на аржентинеца, продължиха да набират сила. Вчера колата на неговата съпруга и агент Уанда Нара бе замерена с камък, а новините, че любовта между Икарди и Интер е приключила, намират място на първите страници на всяко едно издание на Апенините. Днес се очакваше аржентинецът да не присъства дори на трибуните на “Джузепе Меаца”, като информацията бе потвърдена от Sky Sport.
Впоследствие се оказа, че информацията на електронното издание е невярна и Икарди бе заел мястото си на трибуните в компанията на Уанда Нара. 
В същото време печеливш от създалата се ситуация бе Лаутаро Мартинес, който намери място в титулярния състав на Интер, както бе и в четвъртък.

В 5-ата минута на двубоя Интер създаде първата добра голова възможност пред противниковата врата. Марсело Брозович изпълни ъглов удар, при който Иван Перишич игра с глава в наказателното поле, но страхотна намеса на Емил Аудеро предотврати сигурен гол. Минута по-късно Лаутаро Мартинес изскочи зад защитата на гостите, но ударът му бе уловен от Аудеро.

В 11-ата минута Матео Политано направи своето марково движение, бутайки топката на левия си крак, но стреля високо над вратата. Последваха минути, в които домакинският щурм на Интер свърши, а Сампдория изравни играта в средата на терена. В 31-ата минута Лаутаро Мартинес свали добре топката към Раджа Наинголан, а белгиецът, без да се замисля, стреля, но в аут. Малко по-късно отново Политано проби по десния фланг и стреля с левия си крак, но не успя да насочи топката в очертанията на вратата.

В 37-ата минута опасен удар на Иван Перишич тупна коварно пред Аудеро, а стражът в първия момент не успя да улови топката. Тя премина през краката му, но вратарят на Самп успя да се обърне и да я улови на голлинията.

В добавеното време Интер стигна до гол чрез Милан Шкриняр, който бе отменен заради засада на Данило Д'Амброзио в предходната ситуацията пред вратата на Самдпория. През второто полувреме отново Интер създаде първи чисто голово положение. Слабо изчистване на защитник в бяло срещна тялото на Лаутаро Мартинес, а Роберто Галярдини не успя да прати топката във вратата на Аудеро от няколко метра.

В 68-ата минута Фабио Куалярела бе близо до това да разпечата вратата на Ханданович, но ударът му прелетя над напречната греда. Интер отговори с удар техничен удар на Матео Политано към далечния ъгъл, преминал на сантиметри от страничната греда.

В 71-ата минута брилянтна намеса на Аудеро предотврати сигурен гол в неговата врата при удар на Иван Перишич от чиста позиция. Две минути по-късно Интер все пак материализира преимуществото си. Иван Перишич получи топката на тъча, тръгна по аутлинията, финтирайки защитник и пусна успореден пас към втора, където Данило Д'Амброзио отбеляза.
В 75-ата минута Самп набързо прекрати радостта на Интер с гол на Маноло Габиадини. Италианският нападател бе най-съобразителен при карамбол в наказателното поле и преодоля Ханданович.
В 78-ата минута Раджа Наинголан върна аванса на Интер в резултата с удар извън наказателното поле, който свари Аудеро неподготвен.
ИНТЕР - САМПДОРИЯ 2:1
1:0 Данило Д'Амброзио (73)
1:1 Маноло Габиадини (75)
2:1 Раджа Наинголан (78)

ИНТЕР:

Ханданович, Д’Амброзио, Де Фрай, Шкриняр, Далберт, Галярдини, Брозович, Политано, Наинголан, Перишич, Лаутаро

САМПДОРИЯ:

Аудеро, Андерсен, Сапонара, Екдал, Прает, Линети, Бережински, Тонели, Куалярела, Муру, Дефрел,

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти