Hyundai Ioniq Electric със злато при еко автомобилите

Hyundai Ioniq Electric със злато при еко автомобилите

Hyundai Motor придоби още едно голямо признание, благодарение на разнообразната си гама от екологични автомобили, поемайки лидерството в тазгодишната класация EcoTest, проведена от ADAC. С над 20 милиона членове, ADAC е най-големият европейски автомобилен клуб.

Провеждан от 2003 г., Eco Test включва екологичния индекс на всеки един нов автомобил. В класацията си, Hyundai се представлява от не по-малко от три модела. Все още на върха се позиционира Hyundai Ioniq Electric, който вече премина през стандартизирания тест на ADAC през 2017 г. и веднага зае първото място със 105 от максимум 110 възможни точки. Hyundai Kona Electric се класира на осмо място и Hyundai Nexo също се класира сред топ 20 в генералното класиране.

ADAC EcoTest оценява емисиите на замърсяване с Со2 както на изпитателния стенд, така и в реалността. Hyundai Ioniq Electric изпълнява високите заложени стандарти при всички критерии за изпитване: експертите на ADAC възнаградиха примерните ниски емисии на замърсяване с максимален резултат от 50 точни и 55 от 60 възможни точки за емисии на Со2. Стойностите на замърсяване падат до нула, ако батериите на автомобила се зареждат от електроенергия от възобновяеми източници.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти