Защитник, играл при Моуриньо: Бях изненадан от него, оказа се чудесен човек и треньор

Защитник, играл при Моуриньо: Бях изненадан от него, оказа се чудесен човек и треньор

Бившият защитник на Челси, Пари Сен Жермен и Милан Алекс разкри интересни подробности за периода си под ръководството на Жозе Моуриньо в лондонския клуб, както и за атмосферата в съблекалнята на тима по негово време.

“Бях изненадан от Моуриньо. Бях останал с впечатлението, че е супер арогантен човек с огромно его заради това, което виждахме по медиите, но в крайна сметка открих друго нещо. Работих с него в Челси само за три месеца и всеки ден Моуриньо сядаше до мен, като много си говорихме. Харесвах го много като човек и треньор. Разбира се, че има свой собствен начин, по който да извлича най-доброто от футболистите, и доста често играчите не са съгласни с него. Понякога може да наранява, той е много строг с някои играчи. Видях как Андрий Шевченко страда от това в Челси. Моуриньо го поставяше под голямо напрежение, а някои футболисти не понасят това. За мен обаче той е фантастичен като човек и треньор.

Пристигнах през 2007 г. и мога да кажа, че колективът ни го прие много добре, а ми се струва, че това не е така с днешните играчи. На последните няколко места той винаги приключваше с караница с някого, особено с големите звезди. Видяхме го и в Манчестър Юнайтед. Изглежда, че сегашните футболисти не приемат неговия стил, начина му на работа. Но в този отбор на Челси видях, че играчите бяха тези, които го харесват.

Маурицио Сари? Имах големи очаквания към него, защото играх срещу неговия Наполи и беше доста тежко. Те бяха тим без звезди, само с Гонсало Игуаин напред, но тактически това сработи. Летяха по терена. Като фен си създадох очаквания, но просто не се получава. Претърпяха поражение с 0:6 от Манчестър Сити, а това не е нормално за Челси, нали? Мисля че зависи много от треньора. Заради това, което се случва в Челси, той трябва да се поправи възможно най-бързо. Ако обаче не успее, ще му бъде трудно. Роман Абрамович не е толкова търпелив, а загубата от Сити тежи. Нещата много се влошиха за мениджъра. Мисля, че е много трудно. Трябва бързо да се поправи и да запише добри резултати”, заяви Алекс пред Goal.com.

Бившият бранител коментира и дали смята, че атмосферата в съблекалнята на Челси е “токсична”. “По мое време, да. Не мога да говоря за сега, защото не съм там. Имаше много хора, които се надяваха, че нещата няма да проработят и че ще завършат с треньорско уволнение. Мисля, че това се случва в много клубове и във футбола е нормално. Челси станаха много известни особено с това, което се случи с Луиш Фелипе Сколари, като много хора казваха, че тогава Дидие Дрогба е имал среща с Абрамович. Така става в много отбори, не виждам голяма разлика. Понякога играчите наистина се надяват мениджърите да бъдат уволнени”, допълни той.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички