Фейенорд отново препъна лидера ПСВ (видео)

Фейенорд отново препъна лидера ПСВ (видео)

Дербито от 23-ия кръг на холандската Ередивизи между ПСВ Айндховен и Фейенорд не излъчи победител - 1:1. Домакините могат повече да съжаляват за това, че не стигнаха до победата. Те играха половин час с човек повече, но стигнаха само до равенството. 

Николай Йоргенсен даде аванс на Фейенорд в 70-ата минута, а в 72-ата Ървинг Лозано изравни с много красив гол. ПСВ вече има само две точки преднина пред Аякс, който разгроми с 5:1 Ден Хааг. "Филипсите" са в слаба форма и имат три поредни равенства, а и не успяха да вземат реванш от тима, който им нанесе първата загуба през сезона.

Тони Вилхена и Сам Ларсон пропуснаха най-добрите положение за Фейенорд преди почивката, а Люк де Йонг се провали останал очи в очи със стража на гостите Кенет Вермеер при една от многото скоростни атаки на ПСВ.

В 59-ата минута Свен ван Беек, който вече имаше жълт картон, фаулира откъсващия се Лозано и логично беше изгонен. Фейенорд обаче продължи да атакува опасно и Йоргенсен разстреля Жерон Зот след самостоятелен пробив и много силен удар в долния десен ъгъл на вратата.

Отговорът на ПСВ не закъсня. Лозано протегна крак след центриране от левия фланг и атрактивно прати топката в мрежата на Фейенорд - 1:1.

До края късметът обърна гръб на домакините, които до последно ще водят битка за титлата с Аякс. Фейенорд е на 4-о място с равен брой точки с третия АЗ Алкмаар. 

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти