Блестящ дебют на Попето за Ростов (видео)

Блестящ дебют на Попето за Ростов (видео)
Националът Ивелин Попов донесе победата на Ростов при официалния си дебют за тима. Българският халф влезе като резерва в 82-ата минута и малко по-късно отбеляза единствения гол, с който Ростов победи Краснодар с 1:0 в мач-реванш от турнира за Купата на Русия. Ростов се класира за полуфиналите с общ резултат 3:2.

Попов, който през зимната пауза бе освободен от Спартак (Москва) и подписа с Ростов, се появи на терена на мястото на мястото на Алексей Ионов и имаше запомнящо се присъствие на терена. Веднага след влизането си в игра българинът получи жълт картон, а в 87-ата минута реализира победния гол за отбора на Валерий Карпин. 
Над 35 000 зрители подкрепиха домакините на "Ростов Арена" в двубоя, с който започна футболната пролет в Русия. Макар и уморени от тежкия сблъсък с Байер (Леверкузен) в Лига Европа, футболистите на Краснодар доминираха до почивката. Най-опасното положение пропиля шведът Виктор Клаесон.

Ионов беше близо до гола за Ростов в началото на втората част, която бе доста по-равностойна. В 70-ата минута шанс се откри и пред Елдар Шомуродов, но той бе блокиран. Младата звезда Магомед-Шапи Сулейманов пък пропусна да донесе победата на гостите.
В 87-ата минута Ростов организира светкавична контра. Шомуродов преодоля 40 метра и подаде на Попов. Българинът не избърза, финтира двама съперници и спокойно прати топката в мрежата.

С неговия гол "жълто-сините" не само спечелиха мача и се класираха за следващата фаза на турнира, но и прекъснаха серията си от 10 мача без победа срещу "биковете". На полуфиналите Ростов очаква победителя от двубоя Рубин - Локомотив (Москва), който ще се играе на 6 март.

Дебютът на Ивелин за новия му отбор в Премиер лигата ще е на 3 март срещу Енисей на Петър Занев.

МИНУТА ПО МИНУТА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти