Лесни победи за украинските грандове (видео)

Лесни победи за украинските грандове (видео)

Шампионът Шахтьор (Донецк) не срещна проблеми с Олександрия и постигна победа с 2:0 в първия си мач от първенството след зимната пауза. Марлос и бившият футболист на ЦСКА Жуниор Мораеш реализираха головете за тима на Пауло Фонсека, а Марлос пропусна и дузпа през второто полувреме.

След бразилска комбинация между Тайсон и Марлос в 14-ата минута домакините поведоха. Малко след това Мораеш се размина с ефектен гол след удар с пета, но в 35-ата минута с глава покачи на 2:0. Пропуските на футболистите на Шахтьор продължиха след почивката, а в 78-ата минута вратарят на Олександрия спаси удар от бялата точка на Марлос.

Динамо (Киев) записа още по-убедителен успех - 5:0 срещу Зоря (Луганск). По два гола вкараха Микола Шарапенко и Бенямин Вербич, а едно попадение добави новият нападател на тима Фран Сол.

Динамо е на второ място в класирането, на 7 точки зад Шахтьор, но за разлика от големия си съперник продължава на осминафиналите в Лига Европа. При голмайсторите лидер е Мораеш с 15 точни изстрела.

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички