Невероятен обрат в дербито между Бешикташ и Фенербахче (видео)

Невероятен обрат в дербито между Бешикташ и Фенербахче (видео)

Феновете на Фенербахче нямат много поводи за радост от началото на сезона, но днес футболистите на Ерсун Янал демонстрираха характер и стигнаха до 3:3 в истанбулското дерби с Бешикташ, въпреки че на почивката губеха с 0:3. Само 11 минути бяха необходими на "фенерите", за да заличат пасива си и да попречат на "черните орли" да се доближат до основните претенденти за титлата Истанбул Башакшехир и Галатасарай.

Всичко започна перфектно за Бешикташ и Гьокхан Гьонул откри резултата в 11-ата минута. Защитникът се разписа срещу бившия си отбор след подаване на Домагой Вида. В 18-ата минута Бурак Йълмаз от дузпа вкара втори гол за домакините, а в самия край на полувремето отново той беше точен и привържениците на "черните орли" вече се настройваха за разгром.Никой не очакваше, че "фенерите" са способни на обрат, още повече на фона на трагичното им представяне през кампанията, в резултат на което са близо до зоната на изпадащите. Само преди няколко дни отборът отпадна и от Лига Европа след загуба от Зенит, но днес намери сили да се вдигне и да накаже отпускането в редиците на Бешикташ.

В 55-ата минута новото попълнение на Фенербахче Миха Зайц върна един гол. Словенският национал засече центриране от десния фланг на Набил Дирар и преодоля плонжиралия Лорис Кариус. В 62-ата Матийо Валбуена изпълни фаул и насочи топката в наказателното поле, където Садик Чифтпинар с глава я отклони в мрежата за 2:3.Равенството стана факт в 66-ата минута с брилянтно изпълнение на Хасан Али Калдъръм. Мощният шут на левия бек не остави никакви шанспве на Кариус - 3:3.

Точката помогна на Фенербахче да измести Гьозтепе от 14-ото място, а Бешикташ е трети, но на цели 11 точки зад лидера Истанбул Башакшехир.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ
ГОЛАМЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти