Лонг Бийч предлага да настани ЛА Ейнджълс върху "слонския парцел"

Лонг Бийч предлага да настани ЛА Ейнджълс върху "слонския парцел"

Градската управа на Лонг Бийч се е свързала с ръководството на Лос Анджелис Ейнджълс със запитване дали клубът от МЛБ е склонен да се премести от съседен Анахайм в крайбрежния калифорнийски град на Тихия океан. Кметът Робърт Гарсия дори е предложил потенциален парцел за построяване на нов бейзболен стадион за "ангелите" с изглед към морето.

"Ние сме в начален етап на проучване и изследваме всяка възможност за инвестиция в този имот. Свързахме се с Ейнджълс, за да заявим нашия интерес към евентуално сътрудничество и да обсъдим вариантите за развитие", заяви Гарсия, цитиран от в. "Лонг Бийч Поуст".

Въпросният имот представлява парцел от 52 декара в централната част на Лонг Бийч, на 30 км западно от Анахайм и на 40 км южно от Лос Анджелис. Там дълги години се е настанявал прочутият пътуващ цирк на братя Ринглинг, изнасял създаденото от Финиъс Барнъм "Най-велико шоу на Земята" от 1871 до 2017 г. Затова мястото е известно и като "слонския парцел".

ЛА Ейнджълс играе на ст. "Ейнджъл" в Анахайм от 1966 г., което превръща съоръжението в четвъртото най-старо в МЛБ. През октомври тимът задейства освобождаваща клауза в договора за наем, който оригинално бе до 2029 г., и сега има право да напусне града след края на сезон 2019.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти