Електрическият Jaguar I-PACE бе избран за европейски автомобил на годината

Електрическият Jaguar I-PACE бе избран за европейски автомобил на годината

Новият изцяло електрически Jaguar I-PACE беше определен за Европейски автомобил на годината за 2019. Това е първо отличие на марката Jaguar в този конкурс, в който участие вземат 60 автомобилни журналисти от 23 държави. Те оценяват иновация на технологиите, дизайн, представяне на автомобила, ефективност и съотношение на цена-качество.

Новият Jaguar I-PACE отбелязва изключително силен старт на продажбите. До момента над 8 000 души са се доверили на модела, като 75% от тях са в Европа. Благодарение на иновативни инжинерни технологии този автомобил е различен, предлагайки перфектно съчетание от алуминиево купе и електрически задвижваща система. Тази уникална комбинация гарантира спортно присъствие на пътя с практичността на класически SUV автомобил.  

От представянето си до момента новият Jaguar I-PACE е спечелил 55 престижни меджудародни награди, сред които Германски, Норвежки и Английски автомобил на годината, Електрическа кола на годината на BBC TopGear, Зелена кола на годината за Китай, и ECOBEST на AUTOBEST.

Новият Jaguar I-PACE беше вече предпремиерно показан в България през есента на миналата година. Основната му премиера пред родна публика се очаква през месец май тази година. Предвид огромният интерес към модела официалният вносител на Jaguar в България Мото-Пфое опитва да договорира допълнителни бройки автомобили от производителя. Първоначално отпуснатите бройки за българският пазар бяха разпродадени за броени дни, след като станаха ясни цените на модела, които стартират от 153 000 лв. с ДДС.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти