Ростов и Арсенал не се победиха в "българското" дерби в Русия (видео)

Ростов и Арсенал не се победиха в "българското" дерби в Русия (видео)

В среща от 19-ия кръг на руската Премиер лига Ростов и Арсенал (Тула) завършиха 0:0 пред 26 000 зрители в Ростов на Дон. Ивелин Попов беше сменен в средата на второто полувреме за домакините, а Георги Костадинов игра цял мач за гостите. 

Това е второ поредно равенство за Ростов, който е 7-и в класирането и има втората най-добра защита в шампионата след тази на ЦСКА (Москва). Арсенал пък продължава с доброто си представяне, след като на старта на пролетния дял победи именно "армейците".
И двата отбора се класираха за полуфиналите в турнира за Купата на Русия, но Ростов стори това още миналата седмица и имаше повече дни да се подготви за днешния мач, докато Арсенал имаше тежък реванш с Оренбург в сряда.

Ивелин Попов отново започна в предни позиции за Ростов, заедно с исландеца Бьорн Сигурдарсон. Георги Костадинов пък беше един от тримата футболисти в халфовата линия на гостите, които не можеха да разчитат на голмайстора си Лука Джорджевич и крилото Резиуан Мирзов.
Изтърпяващият наказание Валерий Карпин беше на трибуните, но отборът му започна силно и Попов имаше шанс да открие резултата в 6-ата минута. Българинът прехвърли стената от пряк свободен удар, но топката мина покрай гредата. Малко след това Сигурдарсон пропусна с глава. Арсенал също беше близо до гол, след като Максим Беляев засече центриране в наказателното поле, но не уцели вратата.

В 24-ата минута Ивелин Попов напредна и пробва да изненада Михаил Левашов с шут по тревата, но вратарят на гостите внимаваше. Българинът беше по-активен от Роман Ерьоменко, който трябваше да организира играта на Ростов. В 42-ата минута неособено високият Александър Зуев стигна до топката след центриране от леия фланг, но не можа да нанесе добър удар и почивката дойде при нулево равенство.
Кангва се появи в началото на второто полувреме вместо Огньен Ожегович и много бързо се оказа в центъра на събитията. Замбиецът стреля опасно след комбинация с участието на Сергей Ткачов и Игор Горбатенко, но Сергей Песяков спаси. Атаките на гостите ставаха все по-чести и Виктор Алварес тества рефлекса на Песяков с изстрел от далечна дистанция. 

Ивелин Попов остана на терена до 67-ата минута, когато бе заменен от Елдор Шомуродов. Алексей Ионов също влезе с идеята да усили атаката на домакините, които при победа щяха да се изкачат на 6-о място в класирането. 

Георги Костадинов свърши отлично работата си в средата на терена. В 83-ата минута за нарушение срещу него Ерьоменко получи жълт картон. Последната голова възможност се откри пред Александър Гацкан, но неговият удар с глава не попадна в очертанията на вратата на Арсенал.

Тимът от Тула е осми в класирането, а в следващия кръг ще е домакин на аутсайдера Енисей. Ростов пък ще гостува на Рубин и Ивелин Попов ще се изправи срещу един от бившите си отбори.

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти