Обещанията, с които Перес върна Зизу на "Бернабеу"

Зинедин Зидан увери, че не му е било трудно да приеме предложението за завръщане в Реал Мадрид, но вестник AS разкрива, че президентът Флорентино Перес е хвърлил доста усилия, за да го убеди отново да седне на пейката на “Сантиаго Бернабеу”. Вчера славният французин се обвърза с клуба до края на сезон 2021/22. Според мадридското издание на Зизу са били обещани трансферите на три големи звезди. През миналото лято Реал се раздели с Кристиано Роналдо и нетипично за себе си не реагира с мултимилионен трансфер, което оказа негативно влияние, защото Мадрид не прилича на себе си.

Спряга се бюджет от поне 300 млн. евро, с който Зидан ще може да се разпорежда. Отделно той е получил гаранции от Перес, че тимът ще бъде подсилен и от други футболисти.

Освен това наставникът получава завидно увеличение на заплатата си в сравнение с предишния си престой на “Сантиаго Бернабеу”, когато той дори не беше в топ 10 сред колегите си в света.

Зидан ще се радва на правомощия и като на спортен директор. Така няма да се повтарят конфузни ситуации като тази с Кепа Арисабалага, който преди година почти беше договорен от Перес, а самият треньор не знаеше за това.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти